Sevgili Günlük, bugün ben şu işleri yaptım, bunları yaşadım…

karikaturGünlük tutmaya karar verdik. Neden mi? İşyeri de bir toplumsal alan, ancak burada kendi seçimlerimize daha az yer vardır. Yaptığımız herşey yazılı ya da yazılı olmayan bir şekilde kayıt altına alınır. Evet asıl kuralları belirleyen patronlardır. Ancak bunun kimi zaman uygulayıcısı ve her zaman yaşayanı biziz.

İş yerinin yazılı ve yazılı olmayan kuralları var. Özellikle işe ya da iş hayatına yeni başlayanlar için dayanışma ilişkileri geliştirirken kendimizi korumaya, deneyimlerimizi başka çalışanlara aktarmaya yönelik bir çabaya ihtiyacımız var.

Sadece yasal anlamda bir korumadan bahsetmiyoruz.  Yaşadığımızı anlamlandırma, yüzleşme, taktik geliştirme,  deneyimleri biriktirme hayatımızı kolaylaştıracaktır. Yaşadığımız kötü deneyimleri sadece “tuhaf-deli-acayip yönetici patron-müdür” basitliğinden çıkartacak bu pozisyonların nasıl örgütlendiği ile ilgili aklı anlamamızı ve onu yönetmemizi sağlayacaktır. Bazen yaşadığımızın içinde kaybolmuşken biri bize bunu söylemeden ya da üzerinden uzun süre geçmeden anlamlandıramayabiliriz. Günlük işyeri gerçeğinin yanına kendi gerçeğimizi koymak için de bir imkan sağlayacaktır.

Excel’de şöyle bir günlük formatı hazırladık, indirmek için linke tıklayın; YapilanIslerGunluguSablonu_PEP_V01

Şöyle olsa daha iyi olur derseniz düşüncelerinizi iletin.

Tutacağınız bu tür bir günlüğü iş bilgisayarında saklamamaya dikkat edin. Dilerseniz yazdıklarınızı isminizi, şirket ismini çıkartarak bizimle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz blogta paylaşır dilerseniz konuyla ilgili sadece sohbet ederiz.

Dayanışmayla

İletişim için:

http://twitter.com/plazaeylem

https://www.facebook.com/plazaeylem

bilgi@plazaeylem.org

plazaeylem.org

istenatildim.org

Yorum bırakın